FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

A200 Camera Error

Author
blinztree View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 06 June 2011
Country: Malaysia
Status: Offline
Posts: 1128
Post Options Post Options   Quote blinztree Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: A200 Camera Error
    Posted: 10 February 2012 at 06:11
I get this message on my a200. I have tried changing batteries and CF cards but get the same message. I have tried different lens too but the result is the same. The camera is now un-usable. Any possible DIY fixes before I send it to the service center?

Thanks in advance
┐Location? Beats me... I'm lost on a far.far.away.tropical island.

Eldred ZeTerrible@Borneo, Land of the Head Hunters
 



Back to Top
Fuzzphoto View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 04 April 2006
Country: Netherlands
Status: Offline
Posts: 2427
Post Options Post Options   Quote Fuzzphoto Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 February 2012 at 07:43
Let's be analytical about it. What *does* the camera do, and what does it *not* do?
Joris' Fuzzphoto gallery | A700+VG, NEX-5 and other gear
Back to Top
sybersitizen View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 04 August 2006
Country: United States
Location: California
Status: Offline
Posts: 8996
Post Options Post Options   Quote sybersitizen Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 February 2012 at 07:47
If all you see is 'Camera Error' that's not a lot to go on. According to the manual you've done all you can do and it's time for Sony to take over.
Back to Top
blinztree View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 06 June 2011
Country: Malaysia
Status: Offline
Posts: 1128
Post Options Post Options   Quote blinztree Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 February 2012 at 09:22
Originally posted by sybersitizen sybersitizen wrote:

If all you see is 'Camera Error' that's not a lot to go on. According to the manual you've done all you can do and it's time for Sony to take over.

Noooooooooooooooo.... more cold Ramen... sob sob .

Anyway, I've decided not to repair it. Any suggestions for other "interesting" uses for this broken down equipment?

┐Location? Beats me... I'm lost on a far.far.away.tropical island.

Eldred ZeTerrible@Borneo, Land of the Head Hunters
Back to Top
Mark L View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 28 August 2007
Country: United Kingdom
Location: North Dorset
Status: Offline
Posts: 3748
Post Options Post Options   Quote Mark L Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 February 2012 at 09:40
Originally posted by blinztree blinztree wrote:

Anyway, I've decided not to repair it. Any suggestions for other "interesting" uses for this broken down equipment?

Sadly the A200 is not even heavy enough to make a good doorstop.

Someone may be able to make use of it though. Sell it on Ebay, 'as is, for spares or repair', stating the problem clearly. You may be pleasantly surprised by what you get for it.
Back to Top
blinztree View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 06 June 2011
Country: Malaysia
Status: Offline
Posts: 1128
Post Options Post Options   Quote blinztree Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 February 2012 at 05:15
It appears to be the aperture mechanism that is faulty. My M42 adapter arrived yesterday and the body works perfectly well with my M42 Pentax SMC 50/1.8. Woh! Great crispy images from a vintage lens for landscapes. Sharp! Sharp! Sharp!

I'm keeping the a200 and will continue using it until it gives up the ghost. :-)
┐Location? Beats me... I'm lost on a far.far.away.tropical island.

Eldred ZeTerrible@Borneo, Land of the Head Hunters
 



Back to Top
Mitchins View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 01 February 2010
Country: Australia
Location: Australia
Status: Offline
Posts: 565
Post Options Post Options   Quote Mitchins Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 February 2012 at 06:15
I've had the same error from either a ring adapter chip or a bad memory card.
Sony Alpha 99; Sony 16-35mm F2.8 CZ; Minolta 20mm F2.8; Sony 28-75mm F2.8 SAM; Sony 50mm f1.4; Sony 70-300mm SSM G; Sony 70-400mm G SSM; Minolta 100-200mm F4.5; Sony 135mm ZA
Back to Top
blinztree View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 06 June 2011
Country: Malaysia
Status: Offline
Posts: 1128
Post Options Post Options   Quote blinztree Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 February 2012 at 07:46
Originally posted by Mitchins Mitchins wrote:

I've had the same error from either a ring adapter chip or a bad memory card.
I wish I had this problem instead of this current one. Cheaper and easier to resolved.
┐Location? Beats me... I'm lost on a far.far.away.tropical island.

Eldred ZeTerrible@Borneo, Land of the Head Hunters
Back to Top
Dyxum main page >  Forum Home > Equipment forums > Camera Talk > A-mount APS-C

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.125 seconds.

Monitor calibration strip

Dyxum.com - Home of the alpha system photographer

Find us on Google+

Feel free to contact us if needed.

Links monetized by viglink VigLink