Print Page | Close Window

a7iii with Godox Xpro-S and V860ii-S

Printed From: Dyxum.com
Category: Equipment forums
Forum Name: Lighting
Forum Description: For discussion of flashes, strobes and continuous lights
URL: https://www.dyxum.com/dforum/forum_posts.asp?TID=137791
Printed Date: 11 August 2020 at 11:04


Topic: a7iii with Godox Xpro-S and V860ii-S
Posted By: bonneville
Subject: a7iii with Godox Xpro-S and V860ii-S
Date Posted: 28 February 2020 at 17:00
Sitting on my desk with my a7iii is newly purchased Godox trigger Xpro-S and flash V860ii-S.

Can I get the flash to fire remotely? No. I have explored as many videos and pdf documents I can find but there doesn't seem to be a beginners setup guide. Can anyone point me to one please, or spell out the steps and settings here to get it to work.

Thank you

-------------
https://brianyoungphotos.weebly.com/as-you-were.html - As You Were!



Replies:
Posted By: bonneville
Date Posted: 28 February 2020 at 18:23
Hooray for the interwebs . Found a walkthrough for Godox and the issues were with the camera settings. Now I have them sorted Iíve saved them to a memory for future reference.

If anyone else experiences setup issues with these remarkable and economical radio triggers and flashes drop me a pm and Iíll pass on the link.


-------------
https://brianyoungphotos.weebly.com/as-you-were.html - As You Were!


Posted By: Miranda F
Date Posted: 05 March 2020 at 16:26
Was there one specific thing that wasn't set right, or is it a complex setup?

-------------
Miranda F & Sensorex, Sony A58, Nex-6, Dynax 4, 5, 60, 500si/600si/700si/800si, various Sony & Minolta lenses, several Tamrons, lots of MF primes and *far* too many old film cameras . . .


Posted By: bonneville
Date Posted: 09 March 2020 at 18:40
Originally posted by Miranda F Miranda F wrote:

Was there one specific thing that wasn't set right, or is it a complex setup?

Sorry Anthony, I hadnít picked up your comment Ďtil this evening. The issue was down to ensuring all settings in the trigger and slave flash are identical. I think I was relying on the default for each unit out of the box, as Iíve only just bought them. I have recently upgraded to the a7iii and my ancient Minolta wireless setup is virtually redundant.

Iím so impressed with this kit (especially the VFM) I have just ordered a second V860ii-s and plan to relight my enthusiasm for off camera flash. (oops, pun unintentional).


-------------
https://brianyoungphotos.weebly.com/as-you-were.html - As You Were!



Print Page | Close Window