FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

The A6400 and Godox flashes (UPDATE 1)

Author
Almazar80 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 16 May 2008
Country: United States
Location: United States
Status: Offline
Posts: 2459
Post Options Post Options   Quote Almazar80 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: The A6400 and Godox flashes (UPDATE 1)
    Posted: 19 July 2019 at 14:58
The A6400 seems to have problems with the Godox TT350S. Here are a set of pictures of my closet, taken with three different flash units - the 350s, the Godox 685S and the Sony FVL-F32M. Settings are Auto TTL, No flash or exposure compensation, exposure compensation ambient only.

350S f4



350s f14



hvlf32m f4



hvlf32m f14



685s f4



685s f14




I am curious to see if other people are having some problems with Godox flashes on the A6400. All the flashes work with the RX10IV that I use a lot. Thanks for looking.

UPDATE 1

Additional testing. I took pictures with my 90mm macro and the tt350s. Interestingly, the flash worked fine.

350S 90mm f2.8



350S 90mm f14




And the 105mm end of the 18-105 is still underexposed (it was as before).

Edited by Almazar80 - 20 July 2019 at 01:36
 



Back to Top
stiuskr View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Joined: 01 September 2006
Country: United States
Location: West Virginia
Status: Offline
Posts: 11353
Post Options Post Options   Quote stiuskr Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 July 2019 at 18:43
Don't have the 6400 but I've never had any issues with the 350S and the A99II on camera or off with the either transmitter, R2T-S and R2 XPro-S.
Rob Suits Jr.
a99M2 a99 a77 a700 KM7D|Min24/2.8 Min35/2 So50/1.4 So50/2.8 Min85/1.4G Tam90/2.8 Tam180/3.5|Tam17-50 CZ24-70G2 KM28-75D So70-200G1 So70-300G So70-400G1| SonyF60 AD200R2
Back to Top
Almazar80 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 16 May 2008
Country: United States
Location: United States
Status: Offline
Posts: 2459
Post Options Post Options   Quote Almazar80 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 July 2019 at 18:58
Thanks for the response. The TT350S works with every other Sony camera I used with it. Except the A6400. The TT685S works fine, but not the TT350S. I have two TT350S and they exhibit the same behavior. I actually returned my first A6400 because I thought it had a problem. It turns out the A6400/TT350S is problematic (at least for me). Maybe a firmware upgrade can fix this.
Back to Top
C_N_RED_AGAIN View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 05 July 2007
Location: United States
Status: Offline
Posts: 1198
Post Options Post Options   Quote C_N_RED_AGAIN Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 July 2019 at 20:18
I use Sony flashes with my A6400 and it works flawlessly.
Back to Top
Almazar80 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 16 May 2008
Country: United States
Location: United States
Status: Offline
Posts: 2459
Post Options Post Options   Quote Almazar80 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 July 2019 at 20:39
I bought a used HVL-F32M so that I can have a compact flash to use with the A6400. Works well. I used to have an HVL-F43M but I sold it when I bought some Godox flash units. They work well with the other Sony cameras, but with the A6400, the smaller flash unit seems problematic. Thanks for the response. And great POTW.
Back to Top
stiuskr View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Joined: 01 September 2006
Country: United States
Location: West Virginia
Status: Offline
Posts: 11353
Post Options Post Options   Quote stiuskr Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 July 2019 at 21:38
Current firmware for the 350S is V1.8 and all it did was add the wireless I.D. to the C function menu.
Rob Suits Jr.
a99M2 a99 a77 a700 KM7D|Min24/2.8 Min35/2 So50/1.4 So50/2.8 Min85/1.4G Tam90/2.8 Tam180/3.5|Tam17-50 CZ24-70G2 KM28-75D So70-200G1 So70-300G So70-400G1| SonyF60 AD200R2
 



Back to Top
Almazar80 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 16 May 2008
Country: United States
Location: United States
Status: Offline
Posts: 2459
Post Options Post Options   Quote Almazar80 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 July 2019 at 01:34
I have the firmware up to 1.8 when I did the testing. I added two more pictures in the original post. It's all sort of strange.

Edited by Almazar80 - 20 July 2019 at 01:37
Back to Top
Dyxum main page >  Forum Home > Equipment forums > Lighting

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.078 seconds.

Monitor calibration strip

Dyxum.com - Home of the alpha system photographer

In memory of Cameron Hill - brettania

Feel free to contact us if needed.