FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

A6000 fps

Page  <12
Author
QuietOC View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 28 February 2015
Country: United States
Location: Michigan
Status: Offline
Posts: 2917
Post Options Post Options   Quote QuietOC Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 February 2020 at 03:10
Originally posted by SnowFella SnowFella wrote:

Easy way to see if it's Live View or "slide show" would be to turn Settings Effects to OFF, roll on a few stops of exposure compensation and testing the different frame rates. If what you see in the viewfinder all of a sudden is alot brighter during the burst then it's "slide show"
Just tested my A99ii and it's only doing the live view at the Lo setting. Mid, High and High+ are all slideshow.

I don't know. Here is a video from DPReview that starts by showing the 8 FPS live-view on the A99II. The live-view flickers with blackouts, while the slide show does not flicker.

Edited by QuietOC - 27 February 2020 at 03:13
Sony A7III NEX-5T HVL-F45RM LA-EA3 LA-EA4 MB-IV MC-11 EF-E II MD-NEX KR-NEX DA-NEX
Minolta Maxxum 600si
Pentax Q7 5-15 15-45/2.8 8.5/1.9 11.5/9 AF-P/Q
 



Back to Top
SnowFella View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 21 April 2013
Country: Australia
Location: Sydney
Status: Offline
Posts: 2407
Post Options Post Options   Quote SnowFella Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 February 2020 at 03:11
See my edit above. Might be the explanation.
Back to Top
QuietOC View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 28 February 2015
Country: United States
Location: Michigan
Status: Offline
Posts: 2917
Post Options Post Options   Quote QuietOC Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 February 2020 at 03:15
Originally posted by SnowFella SnowFella wrote:

See my edit above. Might be the explanation.

Edit: Quick secondary test and the A99ii can indeed do live view in Lo, Mid and High settings if I turn the display quality down to standard. If the display quality is set to High it will only do Live view in the Low setting.

Ah! Thanks! I bet that setting works the same way on my A7III.
Sony A7III NEX-5T HVL-F45RM LA-EA3 LA-EA4 MB-IV MC-11 EF-E II MD-NEX KR-NEX DA-NEX
Minolta Maxxum 600si
Pentax Q7 5-15 15-45/2.8 8.5/1.9 11.5/9 AF-P/Q
Back to Top
SnowFella View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 21 April 2013
Country: Australia
Location: Sydney
Status: Offline
Posts: 2407
Post Options Post Options   Quote SnowFella Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 February 2020 at 03:20
Funny enough I've never really thought about the difference (didn't even know about it until 10 minutes ago!), mine's always lived with it's Display Quality set to High, might be worth starting to experimenting with it when it comes to BIF and erratic action. The slide show effect can be a pain sometimes when it comes to tracking fast subjects.
Back to Top
crysania View Drop Down
Groupie
Groupie

Joined: 26 March 2015
Country: United States
Location: New York state
Status: Offline
Posts: 54
Post Options Post Options   Quote crysania Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 February 2020 at 14:23
Ok so I tried to find a place where I can change the display quality on my a77ii. But I couldn't find anything. Is it hidden in the menus somewhere?
Back to Top
sybersitizen View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 04 August 2006
Country: United States
Location: California
Status: Offline
Posts: 14341
Post Options Post Options   Quote sybersitizen Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 February 2020 at 15:26
Originally posted by crysania crysania wrote:

Ok so I tried to find a place where I can change the display quality on my a77ii. But I couldn't find anything. Is it hidden in the menus somewhere?

Not available in any A-mount body other than the A99II.
 



Back to Top
Hezu View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 13 October 2007
Country: Finland
Location: HKI/KSNK
Status: Offline
Posts: 2580
Post Options Post Options   Quote Hezu Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 February 2020 at 15:36
Originally posted by crysania crysania wrote:

The issue is that on the a77ii, the 12fps is a "special mode" on the dial. You lose a lot of manual control using it and I like to have complete control over my exposure triangle. So in regular shooting, it's 8.

The a6000 is 11fps in the regular shooting modes. There's no stupid "special mode" to shoot at a faster speed.
One significant point to consider: α77 II does have larger buffer than α6000, thus even if the latter may offer better fps performance you can record little less action with it.
Back to Top
Dyxum main page >  Forum Home > Equipment forums > Camera Talk > E-mount APS-C Page  <12

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.047 seconds.

Monitor calibration strip

Dyxum.com - Home of the alpha system photographer

In memory of Cameron Hill - brettania

Feel free to contact us if needed.