FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

A77ii Mobile App?

Author
WestCoastCannuck View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 11 January 2011
Country: Canada
Location: Victoria, B.C.
Status: Offline
Posts: 2620
Post Options Post Options   Quote WestCoastCannuck Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: A77ii Mobile App?
    Posted: 09 May 2019 at 11:14
I am hoping to try shooting hands free video of the moon tomorrow night and figured that playmemories mobile might work - but it seems unavailable for download now and the A77ii is not listed as compatible for the new "Imaging Edge" software. Seems a pretty crappy thing to do to us.

Is playmemories mobile available anywhere still? Not on google store. :(

Will drop by camera store tomorrow on the way to work to see if they happen to have a RMT- DSLR2 remote, but chances are pretty slim. I have the DSLR1.. but that won't help me.

I just want to turn video on, and off remotely.

Thanks for any advice

Mike
flickr

A99ii|A77ii|Tam15-30|ZA24-70|M28-135|M35-105|M80-200G|SAL70400G|Σ50 1.4|ZA135|200F2.8HS G|300F2.8HS G|400/4.5|APOii1.4XTC|APOii2XTC
 



Back to Top
bartman View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 10 August 2010
Location: Netherlands
Status: Offline
Posts: 957
Post Options Post Options   Quote bartman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 May 2019 at 12:01

I can control my a77ii with Imaging Edge and my iphone. But it is very, very, very basic. Actually of no use at all.
Back to Top
QuietOC View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 28 February 2015
Country: United States
Location: Michigan
Status: Offline
Posts: 3681
Post Options Post Options   Quote QuietOC Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 May 2019 at 13:49
RCCDroid supports the A77II. I've only tried the free version with the A58 and my Samsung Galaxy Note 4. It was somewhat flakey in establishing a connection, but it did work.

I've also tried the Sony's Remote Camera Control app for Windows with the A58 which was more reliable.

Play Memories Mobile used to be quite good with the A6000 once the app on the camera was also updated. I haven't tried Imaging Edge yet.

Sony A7RIV LA-EA5
Pentax Q7 5-15 15-45/2.8 8.5/1.9 11.5/9
Back to Top
addy landzaat View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 22 April 2006
Country: Netherlands
Location: Netherlands
Status: Offline
Posts: 15065
Post Options Post Options   Quote addy landzaat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 May 2019 at 15:52
According to the Dutch language support page Imaging Edge does support the A77m2. Where did you read it did not?

Just install it and try it.
Why not follow me on Instagram? @Addy_101
Back to Top
stiuskr View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Joined: 01 September 2006
Country: United States
Location: West Virginia
Status: Offline
Posts: 11480
Post Options Post Options   Quote stiuskr Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 May 2019 at 17:15
Yeah, with the a77II it will allow RAW Development, Remote Shooting and Display Live View.
https://support.d-imaging.sony.co.jp/app/imagingedge/en/devices/#amount

And no, PlayMemories has been discontinued in favor of Imaging Edge.
Rob Suits Jr.
a99M2 a99 a77 a700 KM7D|Min24/2.8 Min35/2 So50/1.4 So50/2.8 Min85/1.4G Tam90/2.8 Tam180/3.5|Tam17-50 CZ24-70G2 KM28-75D So70-200G1 So70-300G So70-400G1| SonyF60 AD200R2
Back to Top
WestCoastCannuck View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 11 January 2011
Country: Canada
Location: Victoria, B.C.
Status: Offline
Posts: 2620
Post Options Post Options   Quote WestCoastCannuck Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 May 2019 at 18:37
Thanks everyone. Sounds like I should get something to work!

The list of compatible cameras I looked at did not include any A-mount cameras.

Good to know its wrong.

Will still stop at the camera store - would rather have the RMT DSLR2 if they happen to have one buried in the back or something. haha

Best regards

Mike


edit:   My problem solved. Gave up on phone app - no patience on my part. Best solution for my needs is the RMT DSLR2 - and wonder of wonders, a local camera shop had one in stock.



Thanks again to all - will revisit this again if I ever decide I need the app.



Edited by WestCoastCannuck - 10 May 2019 at 00:10
flickr

A99ii|A77ii|Tam15-30|ZA24-70|M28-135|M35-105|M80-200G|SAL70400G|Σ50 1.4|ZA135|200F2.8HS G|300F2.8HS G|400/4.5|APOii1.4XTC|APOii2XTC
 



Back to Top
bartman View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 10 August 2010
Location: Netherlands
Status: Offline
Posts: 957
Post Options Post Options   Quote bartman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 May 2019 at 10:53
Originally posted by stiuskr stiuskr wrote:

Yeah, with the a77II it will allow RAW Development, Remote Shooting and Display Live View.
https://support.d-imaging.sony.co.jp/app/imagingedge/en/devices/#amount



Yes, on my laptop it works pretty well, but on my smartphone.. As said, very rudimental.
Back to Top
Rambler358 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 23 December 2005
Country: United States
Location: Torrance, CA
Status: Offline
Posts: 224
Post Options Post Options   Quote Rambler358 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 December 2023 at 01:35
Just bringing the dead back to life here. 😜

Will Sonyís IEM app allow the transfer of images from my A77ii to my iPhone?
Trying to determine if I should even bother with that app.

Iím going on a overseas trip to the Philippines in the next couple months, and was hoping to easily transfer images from the camera to the phone for social media sharing.
~Ron
Torrance, CA
Back to Top
Phil Wood View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 24 March 2013
Country: United Kingdom
Location: England
Status: Offline
Posts: 3048
Post Options Post Options   Quote Phil Wood Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 December 2023 at 01:43
IEM works fine with my A99ii, I'd be amazed if it didn't work with the A77ii. It's free, why not try it?
Back to Top
Rambler358 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 23 December 2005
Country: United States
Location: Torrance, CA
Status: Offline
Posts: 224
Post Options Post Options   Quote Rambler358 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 December 2023 at 04:37
Just got it connected, and it works! Took a little bit of trial and error getting it connected, as itís not exactly straight forward. But it does work surprisingly well and pretty quick transferring to the phone.
~Ron
Torrance, CA
Back to Top
Dyxum main page >  Forum Home > Equipment forums > Camera Talk > A-mount APS-C

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.063 seconds.

Monitor calibration strip

Dyxum.com - Home of the alpha system photographer

In memory of Cameron Hill - brettania

Feel free to contact us if needed.