FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

IMPORTANT: 7D / 5D adjustment program (2186)

Page  <1234 22>
Author
kiklop View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Dyxum owner

Joined: 14 July 2005
Country: Croatia
Location: Rovinj
Status: Offline
Posts: 10563
Post Options Post Options   Quote kiklop Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 January 2007 at 14:53
Originally posted by digitalshooter digitalshooter wrote:

Thanks!
Installation tips?


I just followed instruction given in repair manuals and it worked great.

Just as curiosity; once the camera is turned on in adjustment mode, the only way to turn it off is removing the battery (i guess the safest method would be to use it with AC adapter which i don't have). Turning the on off button does nothing; the camera is on all the time.
 



Back to Top
digitalshooter View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 21 October 2005
Country: United States
Location: Texas
Status: Offline
Posts: 500
Post Options Post Options   Quote digitalshooter Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 January 2007 at 14:53
If one were to connect their camera are you using the usb cable that came with it?

OK will pull mine out.

I ordered the CG incase there may be something else on it.




Edited by digitalshooter - 20 January 2007 at 14:56
Back to Top
craiginscotland View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 24 May 2006
Location: Scotland
Status: Offline
Posts: 1195
Post Options Post Options   Quote craiginscotland Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 January 2007 at 15:17
Would this program be able to tell if your camera has had first black frame problems?
Back to Top
digitalshooter View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 21 October 2005
Country: United States
Location: Texas
Status: Offline
Posts: 500
Post Options Post Options   Quote digitalshooter Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 January 2007 at 15:19
I dont know but it was interseting when I got mine just back for FSB first shot black. They reflashed the camera and did nothing in accordance to the part replacement in the manual.

Also, when I got the camera, it was completely dead and I nad to re enter all date and time stuff, like it was new.

This may not really mean though.



Edited by digitalshooter - 20 January 2007 at 15:20
Back to Top
kiklop View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Dyxum owner

Joined: 14 July 2005
Country: Croatia
Location: Rovinj
Status: Offline
Posts: 10563
Post Options Post Options   Quote kiklop Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 January 2007 at 15:44
Originally posted by digitalshooter digitalshooter wrote:

If one were to connect their camera are you using the usb cable that came with it?


Yes. USB that came with the camera is ok.

You only need to follow instruction provided ni repair manual on how to turn your camera in adjustment mode. After you turn on your camera in this mode windows may ask you for drivers. Use those as provided in USB2 folder (driver is different from the generic one used for dimage transfer for example)

Be sure to use either AC adapter of fully charged batteries !!
Back to Top
kiklop View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Dyxum owner

Joined: 14 July 2005
Country: Croatia
Location: Rovinj
Status: Offline
Posts: 10563
Post Options Post Options   Quote kiklop Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 January 2007 at 15:46
Originally posted by craiginscotland craiginscotland wrote:

Would this program be able to tell if your camera has had first black frame problems?


This info should be available for 5D AFAIK, at least this is what 5D repair manual is stating; LOG button in missing when i connect my 7D (as do missing other options described in 5D manual) It is my guess (and my guess only), that KM did changed a lot with 5D to make easier any service.
 



Back to Top
Marc77140 View Drop Down
Newbie
Newbie

Joined: 20 January 2007
Location: France
Status: Offline
Posts: 3
Post Options Post Options   Quote Marc77140 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 January 2007 at 18:44
Hi, thank a lot for the soft, but I a red error message at the D7D connexion:
Camera control No. Read-out has not completed
Error Code:0x00C10000

What I was do wrong?
Back to Top
digitalshooter View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 21 October 2005
Country: United States
Location: Texas
Status: Offline
Posts: 500
Post Options Post Options   Quote digitalshooter Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 January 2007 at 18:54
Not sure since this is new territory for all.

You probably need to list your steps so that all who have begun to look at this and have done it may be able to advise.

Remember this is at your risk stuff.

Back to Top
giannisk View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 01 November 2005
Country: Greece
Location: Greece
Status: Offline
Posts: 209
Post Options Post Options   Quote giannisk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 January 2007 at 19:04
THANK YOU guys.
As soon as my 7D returns from service (that is if returns) i will definitedly try this.
My wishing list of changing includes AF, AE and AS gain.
Boy this is gone be a big hit


may the light be with you
Back to Top
digitalshooter View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 21 October 2005
Country: United States
Location: Texas
Status: Offline
Posts: 500
Post Options Post Options   Quote digitalshooter Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 January 2007 at 19:08
I just wish I had this prior to sending mine in to see if they made any changes that Phil at KM had done.

Darn!

Back to Top
Marc77140 View Drop Down
Newbie
Newbie

Joined: 20 January 2007
Location: France
Status: Offline
Posts: 3
Post Options Post Options   Quote Marc77140 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 January 2007 at 19:09
I was put the uusbd.dll” into System32 directory, connect yhe usb cable and put ON camera. Open the KMdsc_cs.exe and choose 2181 # and click on Start. A blue message said "Camera control number. Read out is executing" follow the red error message "Camera control No. Read-out has not completed
Error Code:0x00C10000 ".

Edited by Marc77140 - 20 January 2007 at 19:30
Back to Top
icss View Drop Down
Groupie
Groupie

Joined: 11 January 2006
Location: Romania
Status: Offline
Posts: 56
Post Options Post Options   Quote icss Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 January 2007 at 20:24
Hello Marc and wellcome to Dyxum.
Did you start your camera in the "adjustment mode", as in the Service Manual? (the frame counter should be BBBB)
Back to Top
Marc77140 View Drop Down
Newbie
Newbie

Joined: 20 January 2007
Location: France
Status: Offline
Posts: 3
Post Options Post Options   Quote Marc77140 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 January 2007 at 20:31
Originally posted by icss icss wrote:

Hello Marc and wellcome to Dyxum.
Did you start your camera in the "adjustment mode", as in the Service Manual? (the frame counter should be BBBB)

I've no download Service Manual, because I've not fount it.
How select "adjustement mode"?
Back to Top
icss View Drop Down
Groupie
Groupie

Joined: 11 January 2006
Location: Romania
Status: Offline
Posts: 56
Post Options Post Options   Quote icss Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 January 2007 at 20:35
It's right here, on Dyxum on download section.
Back to Top
Dyxum main page >  Forum Home > Equipment forums > Camera Talk > A-mount APS-C Page  <1234 22>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.078 seconds.

Monitor calibration strip

Dyxum.com - Home of the alpha system photographer

In memory of Cameron Hill - brettania

Feel free to contact us if needed.