FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Software driver for Dimage 5400ii scanner and Mac

Page  <12
Author
woodrim View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 19 October 2009
Country: United States
Location: Charleston, SC
Status: Offline
Posts: 1922
Post Options Post Options   Quote woodrim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 June 2018 at 20:57
Originally posted by sybersitizen sybersitizen wrote:

Originally posted by woodrim woodrim wrote:

What do you think about this? Driver

I have no idea. People actually modify drivers and make them available there? If you try it, be sure to report back.



I did try - no luck. I then did the trial VueScan only to find that they plastered a watermark all over the image. Bought VueScan and all seems to be well except I haven't learned the best approach to optioning for best images. Finding my way. The good news is that the scanner appears as new, came in original box, all parts, and holders were in original protective sleeve. It works. For $50, I think I did well. Eh, plus the VueScan $90.

Thanks for the help.
Regards,

woodrim
 



Back to Top
addy landzaat View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 22 April 2006
Country: Netherlands
Location: Netherlands
Status: Offline
Posts: 13077
Post Options Post Options   Quote addy landzaat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 June 2018 at 21:10
You did very well - those Minoltas are considered among the best filmscanners and going for much more.
Why not follow me on Instagram? @Addy_101
Back to Top
hiroshi0114 View Drop Down
Newbie
Newbie

Joined: 20 September 2018
Country: Taiwan
Status: Offline
Posts: 6
Post Options Post Options   Quote hiroshi0114 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 September 2018 at 11:22
Hi I'm hoping if someone here can help me out
I am planning to buy a Dimage 5400 (mark I) for my 35mm films
And I so happen to have a working old Mac. The OS that is currently running on it is 10.6.8 (snow leopard I believe). The problem is that even though the unit comes with the original software disc, I am afraid that it wouldn't work with the proper drivers. So after some research, I found this forum.

And the link you provided seems to be where everyone gets their drivers, the only problem is that I couldn't find the files anywhere in the site. After clicking link it will just direct me an window saying "ERR_CONNECTION_RESET"

Does anyone have the most recent driver for the original software !! Thank you
Back to Top
hiroshi0114 View Drop Down
Newbie
Newbie

Joined: 20 September 2018
Country: Taiwan
Status: Offline
Posts: 6
Post Options Post Options   Quote hiroshi0114 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 September 2018 at 11:27
Originally posted by Pirate Pirate wrote:

Ahoy!

Why not download it from the Konica Minolta website here

Plenty of other products supported as well.


Sorry to bother you,
I cannot seem to click into the download page I don't think the files are there anymore Do you happen to have the newer files ?? I'm thinking of getting the Diamge 5400 (mark I) scanner and use if with my old mac that runs os 10.6.8. New to film photography :)

Thank you very much
Back to Top
stiuskr View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Joined: 01 September 2006
Country: United States
Location: West Virginia
Status: Offline
Posts: 11459
Post Options Post Options   Quote stiuskr Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 September 2018 at 12:30
Reading back through this topic it looks like your best option is to purchase the VueScan software and use it with your current PC.
Rob Suits Jr.
a99M2 a99 a77 a700 KM7D|Min24/2.8 Min35/2 So50/1.4 So50/2.8 Min85/1.4G Tam90/2.8 Tam180/3.5|Tam17-50 CZ24-70G2 KM28-75D So70-200G1 So70-300G So70-400G1| SonyF60 AD200R2
Back to Top
hiroshi0114 View Drop Down
Newbie
Newbie

Joined: 20 September 2018
Country: Taiwan
Status: Offline
Posts: 6
Post Options Post Options   Quote hiroshi0114 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 September 2018 at 13:04
Yes I guess I'll have to do just that
It really is a bummer though, the original software has the ICE function which I really want to test out.
 



Back to Top
woodrim View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 19 October 2009
Country: United States
Location: Charleston, SC
Status: Offline
Posts: 1922
Post Options Post Options   Quote woodrim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 September 2018 at 14:56
Originally posted by hiroshi0114 hiroshi0114 wrote:

Yes I guess I'll have to do just that
It really is a bummer though, the original software has the ICE function which I really want to test out.


I finally gave up and purchased the VueScan software. ICE works.
Regards,

woodrim
Back to Top
hiroshi0114 View Drop Down
Newbie
Newbie

Joined: 20 September 2018
Country: Taiwan
Status: Offline
Posts: 6
Post Options Post Options   Quote hiroshi0114 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 September 2018 at 15:32
It works as well?
Then I'll just go ahead and bid away

Been bothered for the whole day thinking if it'll work or not, thank you very much for the reply!
Back to Top
woodrim View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 19 October 2009
Country: United States
Location: Charleston, SC
Status: Offline
Posts: 1922
Post Options Post Options   Quote woodrim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 September 2018 at 16:17
If you're asking if it works as well as the original software, I can't say. I just purchased the scanner recently and had no experience with the original software.
Regards,

woodrim
Back to Top
petesidewalk View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 06 December 2007
Country: United States
Location: Oklahoma
Status: Offline
Posts: 401
Post Options Post Options   Quote petesidewalk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 September 2018 at 16:42
Greetings,

You should be able to find the software here. I hope this helps. Follow the pictograms.

http://www.kenko-tokina.co.jp/konicaminolta/cgi-bin/download.cgi

Greg
Back to Top
petesidewalk View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 06 December 2007
Country: United States
Location: Oklahoma
Status: Offline
Posts: 401
Post Options Post Options   Quote petesidewalk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 September 2018 at 16:44
Back to Top
hiroshi0114 View Drop Down
Newbie
Newbie

Joined: 20 September 2018
Country: Taiwan
Status: Offline
Posts: 6
Post Options Post Options   Quote hiroshi0114 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 September 2018 at 16:55
Thank you so much for sharing the link! I couldn't find the link on the English website totally forgot I can search for the Japanese site! Good thing I can read a bit of japanese to still navigate through the site. I will download it and try it out maybe I can save a few bucks (Vuescan is a bit pricey but us an easy solution)
Back to Top
hiroshi0114 View Drop Down
Newbie
Newbie

Joined: 20 September 2018
Country: Taiwan
Status: Offline
Posts: 6
Post Options Post Options   Quote hiroshi0114 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 September 2018 at 15:36
Just a quick update for my scanner!

I just bought an elite 5400 of an auction site, and since I am currently overseas only with my surface (win10) and mac pro with me I tried installing the software provided with the machine (I believe the version is 1.1.5).

I followed the tips from this site:

http://roy.vanegas.org/thoughts/how-i-installed-the-konica-minolta-dimage-scan-dual-iv-in-windows-10/

And now the scanner runs very smoothly on my surface pro!! I am very excited to scan my future pictures with this machine! It works like a charm~ I don't have any previous experience with film scanners (and just got into film photography), so I can't compare , but from reading threads online this scanner has high ratings right? Hope I made the right dissension buying this scanner!

Thanks to all the people who gave me replies and I will def try the scanner on my old mac(it has lightroom and photoshop) when I get back home.
Back to Top
petesidewalk View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 06 December 2007
Country: United States
Location: Oklahoma
Status: Offline
Posts: 401
Post Options Post Options   Quote petesidewalk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 September 2018 at 16:53
Great news!! Thanks for the link as well.
Back to Top
Dyxum main page >  Forum Home > Equipment forums > Digital Darkroom Page  <12

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.094 seconds.

Monitor calibration strip

Dyxum.com - Home of the alpha system photographer

In memory of Cameron Hill - brettania

Feel free to contact us if needed.