FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Sony Alpha ILCE-3500J DSLR camera will not turn ON

Author
thewizardoz View Drop Down
Newbie
Newbie

Joined: 04 October 2019
Country: Australia
Location: Perth
Status: Offline
Posts: 1
Post Options Post Options   Quote thewizardoz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Sony Alpha ILCE-3500J DSLR camera will not turn ON
    Posted: 04 October 2019 at 05:53
My Sony Alpha ILCE-3500J camera recently started not turning ON intermittently but now it just won't turn ON at all.


I believe that the battery is fully charged because when I plug in the USB charging cable the orange LED comes on for about 5 seconds or so then turns off.


I have tried Sony's suggested test of turning the camera OFF, removing the battery, turn it back ON again and hold down the shutter button for at least 30 secounds. Then I turn it OFF, reinstall the battery and try turning it ON again. No response from the camera.


I have ordered another battery but I have a feeling that the problem is not the battery itself.
Does this sound like a common or familiar problem with this camera?


Thanks for any info.
 



Back to Top
neilt3 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 13 September 2010
Country: United Kingdom
Location: Manchester.U.K
Status: Offline
Posts: 2537
Post Options Post Options   Quote neilt3 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 October 2019 at 09:15
Hopefully it could be just the battery , if it's had it , it might not be allowing a full charge and the charger thinks it had one .
Or the charger could be at fault , thinking that the battery has been charged .
Do you know anyone , or a local shop , that has an e mount camera to try your battery in ?
And to try their battery in your camera ?
Unless it's got a fair charge in your new battery , that might not give you an answer if your charger's duff .

Another fault could be the switch on your camera might be at fault or a wire could have come loose on it , which would explain an intermittent fault before total failure .

But first need need to know you have a fully charged battery .
Also look in the battery compartment to make sure there's no instructions preventing the battery going in proper and that all contacts are clear and clean .
see my photostream on flickr;
http://www.flickr.com/photos/neilt3/
C & C welcome.
Back to Top
Dyxum main page >  Forum Home > Equipment forums > Camera Talk > E-mount APS-C

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.061 seconds.

Monitor calibration strip

Dyxum.com - Home of the alpha system photographer

In memory of Cameron Hill - brettania

Feel free to contact us if needed.