FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

VG-C77AM Problem?

Author
addy landzaat View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 22 April 2006
Country: Netherlands
Location: Netherlands
Status: Offline
Posts: 15278
Post Options Post Options   Quote addy landzaat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: VG-C77AM Problem?
    Posted: 26 December 2022 at 10:41
I agree, it is not the most intuitive way to show it.
Why not follow me on Instagram? @Addy_101
 



Back to Top
Photoman15 View Drop Down
Newbie
Newbie

Joined: 25 December 2022
Country: United States
Location: Brooklyn
Status: Offline
Posts: 2
Post Options Post Options   Quote Photoman15 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 December 2022 at 21:52
Okay, that seems to be the answer, it's not supposed to show the % of both batteries, only the active one. I tried each battery in both tray slots on their own and the camera sees/reads them correctly, so I guess I really don't have a problem, I just didn't understand how that worked.

Thanks for the replies and help.


Happy Shooting,

Vito (Photoman15)
Back to Top
LAbernethy View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 25 November 2015
Country: Canada
Location: Ontario
Status: Offline
Posts: 3398
Post Options Post Options   Quote LAbernethy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 December 2022 at 20:35
Only one battery shows at a time. The active one. The second is greyed out. To check if the tray and contacts are working properly, only put one battery in the tray at a time in position 1 then 2, turning on the unit and checking status.

Edited by LAbernethy - 25 December 2022 at 20:38
Back to Top
addy landzaat View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 22 April 2006
Country: Netherlands
Location: Netherlands
Status: Offline
Posts: 15278
Post Options Post Options   Quote addy landzaat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 December 2022 at 18:37
And welcome to Dyxum
Why not follow me on Instagram? @Addy_101
Back to Top
addy landzaat View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Joined: 22 April 2006
Country: Netherlands
Location: Netherlands
Status: Offline
Posts: 15278
Post Options Post Options   Quote addy landzaat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 December 2022 at 18:35
My VG-C77AM is an aftermarket one, so, not genuine. It seems to have developed a fault, with two batteries my A77m2 says "Battery exhausted" and my A99m2 tells me the battery is wrong. With just one battery in either tray, both tell me the batteries are at 100%.

So, I went to my A900 grip. and it shows two batteries, one greyed out. It only shows one time 100%. When I replace the full battery in slot 1 for an empty one, that one is greyed out and battery 2 is white and the percentage is still 100%. It has been a while, but this is in line with what I remember from using these grips: the camera only shows the percentage of the active battery.
Why not follow me on Instagram? @Addy_101
Back to Top
Photoman15 View Drop Down
Newbie
Newbie

Joined: 25 December 2022
Country: United States
Location: Brooklyn
Status: Offline
Posts: 2
Post Options Post Options   Quote Photoman15 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 December 2022 at 16:11

Just got a (used) VG-C77AM for my A77. The camera shows that there are two batteries (both Sony InfoLithium) but the 2nd battery is grayed out and shows no bars/percentage.

Any ideas? (I tried switching the batteries position, same thing. I tried each battery by itself in the VG-C77AM, and it shows up.
 



Back to Top
Dyxum main page >  Forum Home > Equipment forums > Camera Talk > E-mount APS-C

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.078 seconds.

Monitor calibration strip

Dyxum.com - Home of the alpha system photographer

In memory of Cameron Hill - brettania

Feel free to contact us if needed.